Egzotiška, tačiau labai naudinga sporto šaka – joga

Daugelis išgirdęs žodį joga pašaipiai šypteli, tačiau ar iš tiesų ši sporto šaka tokia bevertė? Nepaprasto kūno lankstumo reikalaujantys judesiai ir fone skambanti meditacinė muzika gali išmušti iš vėžių, tačiau iš tiesų joga yra labai vertinga sporto šaka, taip pat, kaip ir elipsiniai treniruokliai, padedanti gerinti kraujo apytaką, laikyseną, aktyvinanti širdies darbą, stiprinanti visas raumenų grupes ir net prisidedanti prie geresnio skydliaukės funkcionavimo. Jogą lankantys žmonės jaučiasi energingesni ir žvalesni, nors iškart po treniruotės gali prasidėti nežymus galvos skausmas ar apimti miegas – taip yra dėl gerokai paspartėjusios kraujotakos. Paprastai jogos užsiėmimas trunka apie valandą, tačiau treniruotės laikas gali skirtis, nes yra įvairių jogos rūšių.

Jogos istorija

Joga yra iš Rytų atkeliavusi sporto šaka, kuri dažniau vadinama mokymu, disciplina, o ne vien treniruotėmis. Pagrindinis jogos tikslas – pajusti harmoniją. Nors ji stipriai veikia ir fizinę būklę, ją efektyviai gerina, tačiau svarbiausias jogą praktikuojančiųjų siekis – sielos ir dvasios ramybė. Pasaulyje joga praktikuojama jau labai seniai, o senąjį žemyną ji pasiekė iš Indijos, tiesa, tai įvyko visai neseniai, tik XX amžiaus antroje pusėje. Nuo tada joga sparčiai populiarėja visoje Europoje, ne išimtis ir Lietuva. Čia įkurta šimtai jogos studijų, šiuos užsiėmimus galima lankyti ir didžiausiuose sporto klubuose, o ją praktikuojančiųjų gretos nuolat auga, treneriams rengiami specialūs seminarai, norintys gali dalyvauti organizuojamuose mokymuose ir apie šią filosofiją sužinoti daugiau. Kas lėmė tokį jogos populiarumą pasakyti sunku, nes tai iš tiesų labai specifinė sporto rūšis, tačiau galima spėti, jog pagrindinė priežastis – galimybė atpalaiduoti ne tik kūną, tačiau ir mintis, o nuolat skubančiam, pavargusiam nuo įtampos ir streso šių laikų žmogui tai labai svarbu.
Svarbu paminėti, kad tikrasis jogos propagavimas – tai ne tik užsiėmimai, tai – gyvenimo būdas. Karštai tikintys jogos galia pagal jos principus reguliuoja mitybą, dienos ritmą, vadovaujasi kitomis iš Rytų šalių atkeliavusiomis gyvenimo tiesomis.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika