Ką reikėtų žinoti apie krepšinio kamuolius

Krepšinis – kone populiariausias žaidimas mūsų šalyje, tačiau kad šis užsiėmimas būtų kokybiškas vien įgūdžių nepakanka, taip pat svarbu ir tinkamas inventorius, pirmiausia, žinoma, kamuolys. Ką reikėtų apie juos žinoti?


Kamuolių rūšys. Krepšinio kamuoliai būna dviejų rūšių – skirti žaisti lauke (paprastai ant tokių gaminių būna užrašas outdoor) ir patalpoje (ant pastarųjų – indoor). Kodėl tai taip svarbu? Patalpoje žaisti skirti kamuoliai nėra tinkami žaisti lauke, nes yra gaminami iš minkštesnių audinių, o jų paviršius dažniausiai dengiamas natūralia oda, kuri liesdamasi su grindiniu greit nusidėvi.

 


Kamuolių kokybė. Ieškant tikrai kokybiškos prekės reikėtų rinktis gerai žinomo arba jau išmėginto gamintojo kamuolius, tačiau bet kokiu atveju reikėtų šį tą žinoti ir apie jų kokybę. Pirmiausia – krepšinio kamuolio paviršius. Jis turi būti visiškai lygus, be jokių įdubimų ar išsikišimų, antraip kamuolys tiesiai neskris ir pakeis kryptį atsimušęs į paviršių (tokiu būdu lengviausia patikrinti ar jis lygus, tiesiog keletą kartų pamušinėti į grindis. Lygus kamuolys turėtų atšokti tiesiai, nekeisdamas krypties). Taip pat galima pamėginti mesti kamuolį tiesiai ar į sieną. Nuo jos atšokęs į visiškai priešingą pusę krepšinio kamuolys tikrai nėra lygus.

 

Kamuolių šoklumas. Kryptis, kuria krepšinio kamuolys atšoka, labai svarbu, tačiau ne mažiau įtakos žaidimo kokybei turi jo šoklumas apskritai. Tai patikrinti reikėtų kamuolį tinkamai pripūtus (perkant krepšinio kamuolį sporto prekių parduotuvėje paprastai ši paslauga teikiama iškart). Pakėlus kamuolį virš galvos (laikant jį priešais save) ir paleidus žemyn, kamuolys turėtų atšokti iki metusiojo juosmens.


Kamuolių siūlės. Krepšinio kamuoliai siuvami iš atskirų medžiagos gabalėlių, kurių jungimo vietose matomos siūlės. Ką reikėtų žinoti apie jas? Jos turėtų būti tiesios ir be jokių tarpų. Kreivos siūlės – pirmasis nekokybiško krepšinio kamuolio rodiklis, turintis įtakos ne tik jo ilgaamžiškumui, bet ir metimų tikslumui bei kitiems kriterijams. Tarpeliai tarp jų – ertmės, pro kurias galimai pradės skverbtis oras.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika