Kas lemia elipsinių treniruoklių populiarumą?

Elipsiniai treniruokliai sparčiai išpopuliarėjo dėl kelių pagrindinių priežasčių. Pirmiausia – funkcionalumas ir efektyvumas. Treniruojantis jais, lavinamos net kelios raumenų grupės. Daugiausiai krūvio tenka kojoms, ypač – šlaunims. Todėl pastarųjų ir sėdmenų raumenys stiprinami labiausiai. Taip pat dirba ir rankos, krūtinės ląstos raumenys, koreguojama laikysena, aktyvinama kraujotaka, stiprinama širdis. Laikantis už lazdų, juda visas kūnas (jomis nesinaudojant visą darbą atlieka kojos), todėl treniruotės elipsiniu treniruokliu skatina greitesnę medžiagų apykaitą ir teigiamai veikia bendrą organizmo būklę. Be to, padeda greitai ir efektyviai mažinti svorį, deginti kalorijas, stangrinti kūną, gerinti odos elastingumą.



Kita ypatybė – saugumas. Norintiems treniruotis elipsiniu treniruokliu, nekeliami papildomi fizinio pasirengimo reikalavimai. Tai visiškai saugi priemonė, tinkanti bet kokio amžiaus ir bet kokio sudėjimo žmonėms. Elipsiniai treniruokliai nealina organizmo, juos nesudėtinga valdyti ir pasirinkti tinkamą treniruotės režimą, todėl net nereikalinga specialisto priežiūra. Taip pat yra apsaugota dažnai nukenčianti kūno vieta – kelių sąnariai. Judesiai yra tikslingi, tad jiems tenka mažiau spaudimo, rizika susižeisti ar patirti traumą yra minimali. Kitaip nei atliekant pratimus įvairių užsiėmimų metu, nereikalingos instrukcijos, naudojimosi elipsiniu treniruokliu principas yra gana aiškus.
Funkcionalumas ir saugumas yra pagrindinės priežastys, lemiančios šių treniruoklių populiarumą.


Dėl kompaktiško dydžio elipsiniai treniruokliai yra vieni iš dažniausiai namuose naudojamų treniruoklių. Jie nėra dideli, neužima daug vietos, juos paprasta atsivežti, visiškai nesudėtinga naudoti. Didžiausias privalumas – treniruočių grafikas, idealiai derantis prie dienotvarkės. Tai racionalus ir didelių investicijų nereikalaujantis būdas skirti gerai savijautai kuo daugiau dėmesio. Moderniausi įrenginiai suteikia galimybę rinktis net judėjimo į įkalnę funkciją, reguliuoti jos statumą. Šie praktiški treniruokliai užtikrina laisvę patiems rinktis seanso intensyvumą ir krūvį.



Elipsiniai treniruokliai statomi ir sporto klubuose, jie sudaro didžiąją dalį kardio salės treniruoklių, nes suteikia galimybę lankytojams treniruotis savarankiškai, salėje nereikalingas treneris. Jais rekomenduojama naudotis prieš intensyvesnes treniruotes, nes tokiu būdu apšyla visi kūno raumenys, tad atliekant net daug pastangų reikalaujančius, sunkius fizinius pratimus padeda išvengti patempimų ar raumenų plyšimo.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika