Paplūdimio tenisas

Paplūdimio tenisas gali pasirodyti egzotiška ir sunkiai realizuojama sporto rūšis, tačiau iš tikrųjų viskas yra kur kas paprasčiau. Tai smagus, komandinis žaidimas, kuris paprastai žaidžiamas ant smėlio (todėl ir vadinamas paplūdimio tenisu), tačiau griežtų apribojimų jam nėra. Paplūdimio tenisas gali būti žaidžiamas bet kokio amžiaus žmonių, jis ypač mėgstamas šeimų, Lietuvoje ir pasaulyje šiuo sportu užsiimama tiek mėgėjiškai, tiek ir profesionaliai.

Paplūdimio teniso istorija Lietuvoje

Paplūdimio tenisas Lietuvą pasiekė palyginus neseniai, vos prieš penkerius metus (2011 – aisiais), tačiau pasaulyje ši sporto šaka žinoma gerai ir yra gana populiari. Ypač didelio susidomėjimo ji sulaukia Portugalijoje, Ispanijoje bei Italijoje, kur organizuojami ir šalies, ir tarptautiniai turnyrai bei čempionatai. Lietuvoje paplūdimio teniso pradininku laikomas Dainius Janulis, kuris pirmasis ir pristatė šią sporto šaką, o pasiekti didesnio susidomėjimo ja mėgino 2013 metų vasarą vykusiame sporto renginyje Palangoje, kur ir toliau organizuojami paplūdimio teniso turnyrai.

Paplūdimio teniso taisyklės

Paplūdimio tenisas profesionalia sporto šaka tapo iš mėgėjiško žaidimo, todėl jo taisyklės, tai – trijų, ko gero, visiems gerai pažįstamų žaidimų derinys – badmintono, lauko teniso bei paplūdimio tinklinio. Paplūdimio tenisas energijos ir miklumo reikalaujanti sporto šaką, kurį paprastai žaidžiama komandomis – raketėmis mušinėjant kamuoliuką per tinklą. Paplūdimio teniso tinklo aukštis siekia 1 m 70 cm, o aikštelės, kurioje žaidžiama, matmenys yra tokie patys, kaip ir tinklinio (16 metrų ilgio ir 8 metrų pločio). Paplūdimio tenisas dažniausiai žaidžiamas ant smėlio, tačiau svarbiausia – kietas paviršius, todėl nesudėtingai šia sporto šaka galima užsiiminėti ir šaltuoju metų laiku ar net patalpose. Paplūdimio tenisui negalioja ne tik vietos, metų laiko, tačiau ir amžiaus apribojimai. Ši sporto šaka puikiai tinka bet kokio amžiaus ar fizinio pasirengimo žmonėms.

Paplūdimio teniso įranga

Vienas svarbiausių paplūdimio teniso elementų – raketės. Paplūdimio teniso raketės gaminamos iš stiklo pluošto, todėl yra nesunkios, lengvai valdomos, suteikia galimybę atlikti tikslesnius manevrus. Raketės ilgis paprastai siekia apie 47 – 50 cm, o storis – apie 2 cm. Paplūdimio teniso raketės gali būti skirtingų spalvų, o jų pasirinkimas išties gausus, tad kiekvienas gali išsirinkti jam labiausiai patinkantį ir patogiausią gaminį. Dar vienas svarbus komponentas – kamuoliukas. Paplūdimio teniso kamuoliukas išvaizda, dydžiu bei svoriu labai panašus į įprastą lauko teniso kamuoliuką, tik dažniausiai būna oranžinės spalvos. Šios sporto šakos kamuoliukas turi specifinius reikalavimus, kurių atitikimą tvirtina Tarptautinė teniso federacija. Reikalavimus atitinkantys kamuoliukai žymimi trijų raidžių santrumpa ITF (angl. International Tennis Federation). Ir galiausiai – tinklas. Paplūdimio tinklinio tinklo aukštis turi būti 1 m 70 cm (skersinis, ant kurio paprastai tvirtinamas tinklas, dar aukštesnis), per jį raketėmis ir svaidomas kamuoliukas.

Rekomenduojami įrangos gamintojai

Vienas pažangiausių ir kokybiškiausius gaminius siūlančių prekinių ženklų – „Vision“. Šiuo metu „Vision“ visame pasaulyje garsėja kokybe ir patikimais produktais. Specializuodamasi paplūdimio teniso srityje įmonė siekia pasiūlyti klientams modernaus dizaino, patogius gaminius tarp kurių yra viskas, ko reikia šiam žaidimui: raketės, kamuoliukai, sportiniai drabužiai, krepšiai ir kiti aksesuarai. Pirmuosius paplūdimio teniso gaminius „Vision pristatė“ dar 2000 metais ir nuo to laiko sėkmingai skatina šios sporto šakos žinomumą bei gerina įrangos kokybę.
Dar vienas gana garsus ir populiarus paplūdimio teniso įrangos gamintojas – „Rakkettone“. Tarp jų siūlomų produktų taip pat apstu įvairiausių rūšių ir modelių rakečių, kurios kokybe nenusileidžia nė vienam pasaulinio lygio gamintojui.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika