Sportas namuose – kokią įrangą pasirinkti?

Lankytis sporto klube – smagus, tačiau ne retai gana brangus užsiėmimas, todėl daugelis mieliau renkasi sportą namuose, o tokiu būdu taupo ne tik pinigus, bet ir laiką. Kad namuose būtų galima pasiekti aukštus rezultatus, svarbiausia tinkama įranga. O kad pasirinktumėte tinkamą įrangą, reikėtų apsispręsti, kokių rezultatų siekiate? Koks yra Jūsų tikslas – numesti svorio ar pagerinti fizinį pasirengimą? Tai labai svarbu, nes visi namuose treniruotis skirti įrenginiai skiriami į dvi pagrindines rūšis.

Pirmieji – skirti deginti riebalus, gerinti kraujotaką ir organizmo ištvermę. Šiai rūšiai pirmiausiai priskiriami elipsiniai (arba kardio) treniruokliai, bėgimo takeliai, dviratis treniruoklis ir kitos panašios priemonės. Apie ką reikėtų pagalvoti renkantis šiuos treniruoklius sportuoti namuose? Erdvę, kurią reikės jiems skirti. Tiek elipsiniai, tiek kiti treniruokliai, nors nėra labai masyvūs, tačiau vietos užima, todėl reikėtų gerai apgalvoti, kur pastarieji bus statomi ir prieš įsigyjant tiksliai apskaičiuoti, kokio maksimalaus dydžio treniruoklis gali būti. Pasirinkimas gana platus, todėl tikrai atrasite tokį modelį, kuris atitiks Jūsų lūkesčius – bus funkcionalus ir talpus. 

Kita įrangos sportuoti namuose rūšis skirta gerinti fizinį pasirengimą ir didinti jėgą. Šie įrenginiai paremti svorių kilnojimo technika, gali būti ir nedideli (kaip įvairūs svarmenys, hanteliai ir pan.) arba masyvesni treniruokliai. Kartais namuose įrengiama ir nedidelė svarmenų salė su suoleliu ir skirtingų rūšių svoriais ar net štangomis. Tai labai efektyvus būdas siekiantiems auginti rankų, pečių, krūtinės raumenis, tačiau pasirinkus šios rūšies įrangą reikėtų neprarasti saiko ir pratimus atlikti taip, kad nesekintumėte organizmo. Teisingai  jėgų atlikti dešimties – dvylikos pratimų seriją. atliekant jėgos pratimus (pasirinkus tinkamą svorį) turėtų užtekti.

Kaip pasirinkti konkrečiai Jums tinkantį treniruoklį, jei jau žinote, kokios rūšies įranga Jums reikalinga? Geriausias, greičiausiais ir patikimiausias būdas – apsilankyti sporto klube, išmėginti ten esančią techniką, susipažinti su jos veikimo principais, pasiteirauti apie eksploatavimo galimybes ir atrasti tai, kas Jums geriausiai tinka ir yra patogiausia.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika