Sportas namuose. Nežinote, nuo ko pradėti? Atletas.lt specialistai pataria!

Karantinas daugumą žmonių išmokė, kad sportuoti galima ir namų sąlygomis, jei tik yra noro. Išmokti prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų – itin svarbu, norint neprarasti savo formos ir sveikatos.

O ką daryti tuo atveju, jei sportuoti niekaip neprisiruošiate? Greičiausiai, kad tiesiog nežinote, nuo ko galima pradėti. Elementaru, jog visi sportininkai ar dailias figūras turintys kaimynai nuo kažko pradėjo, kad pasiektų esamų rezultatų.

Išbandykite kelis smulkius treniruoklius ir sporto įrangą, kuri tikrai nekainuoja daug, tačiau sukuria galimybę atrasti savo mėgiamą prasimankštinimo būdą. O mes žemiau pateikiame trumpus aprašymus, kurie gali padėti išsirinkti.

Dalinamės su Jumis vienu iš pagrindinių patarimų pradedantiesiems: sportas namuose turėtų prasidėti nuo kilimėlio, kad būtų patogiau atlikti visus pratimus, ir nesinorėtų treniruotės baigti ankščiau laiko.

Kaip išsirinkti kilimėlį?

Pagrindinis skirtumas tarp kilimėlių yra medžiaga. Dažniausiai jie būna iš NBR (nitrilo gumos) arba TPE (termoplastinės gumos). Šie kilimėliai dažniausiai būna minkšti, neslystantys ir antialerginiai.

NBR kilimėliai skiriasi pagal gumos tankį. Pigūs dažniausiai būna mažiau tankūs ir yra labai minkšti, netgi per minkšti, nes lengvai persispaudžia į grindis ir gali jaustis diskomfortas, o ypač – remiantis u keliais. PRO serijos kilimėliai būna padidinto tankio ir yra standesni, tai suteikia komfortiškesnę treniruotę.

TPE kilimėliai būna jau iš karto standesni, ir neskirstomi į namu arba pro lygius. Tai yra naujos kartos kilimėliai, kurie yra šiek tiek brangesni už NBR tačiau niekuo neprastesni.

Kilimėliai internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-inventorius/aerobika-joga-pilates/kilimeliai

Kaip išsirinkti sportines gumas?

Sportinių gumų rūšių yra visokiausių. Skirtingomis gumomis lavinamos skirtingos raumenų grupės. Svarbiausia yra įsivertinti, kokį fizinį pasiruošimą turite. Kuo stipresni raumenys, tuo ir gumos turėtų būti tvirtesnės. Kokius pratimus atlikti su gumomis, galite rasti čia: https://www.atletas.lt/lt/blog/24_manksta-namuose-su-pasipriesinimo-gumomis-1

Sportinės gumos internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-inventorius/jegai-ir-istvermei/pasipriesinimo-gumos

Kam skirti svarmenys?

Kad nuo mankštos pereitumėte prie treniruotės, dažniausiai yra reikalingi svarmenys. Tai dažniausiai būna hanteliai, bet gali būti ir giros ar štangų svoriai – diskai.

Svarmenys internetu: https://www.atletas.lt/lt/treniruokliai/sunkioji-atletika/reguliarus-svoriu-diskai

Kam labiausiai tinka svoriai ant kojų?

Svoriai ant kojų – labiausiai tinka bėgiojantiems, bet su jais galima atlikti nemažai pratimų ir namuose, ant kilimėlio.

Svoriai ant kojų internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-inventorius/jegai-ir-istvermei/svoriai-ant-koju-ir-riesuu

Ar teko girdėti apie ratuką pilvo presui?

Tai yra nebrangus, bet labai intensyvus ir galingas sporto įrankis, skirtas stiprinti pilvo preso raumenis. Norint turėti stiprius pilvo preso raumenis – vien atsilenkimų neužteks.

Ratukas pilvo presui internetu: https://www.atletas.lt/lt/kitos-prekes/ratukas-pilvo-presui-amaya-pro

Ar susimąstėte apie šokdynės privalumus?

 Šokdynė – tai ne vien vaikų žaidimams skirta prekė. Ją labai pamėgę ir suaugusieji, norintys pasidaryti cardio treniruotę namuose, neįsigyjant treniruoklio.

Šokdynės internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-inventorius/vikrumo-lavinimui/sokdynes

Skersinis nėra vien tik vyriškas sporto įrankis

Namuose stiprinti nugaros raumenis be brangios įrangos yra tikrai sudėtinga, tačiau visi pripažįsta, kad skersinis yra geriausias variantas nugaros stiprinimui namų sąlygomis.

Skersinis internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-sakos/sportine-gimnastika/skersiniai

Volas – atsipalaidavimui

Volas – tai puiki sporto prekė, skirta raumenų atpalaidavimui po treniruotės. Jis gerina kraujotaką ir pagreitina raumenų atsistatymą.

Volas internetu: https://www.atletas.lt/lt/sporto-inventorius/aerobika-joga-pilates/volai-kaladeles

 

Taigi, nors sporto prekių ir įrangos pasirinkimas yra itin platus, rekomenduojame išbandyti bent kelias priemones, kad atrastumėte Jums labiausiai patinkantį būdą sportuoti namų sąlygomis. Jau išsirinkote, ką išmėginsite pirmiausia? Užsukite į mūsų patarimų skiltį, kurioje rasite vaizdo įrašus ir treniruočių planą, kad galėtumėte savarankiškai taisyklingai atlikti mankštą namuose: https://www.atletas.lt/lt/blog/category/2_treniruociu-programa-savarankiskam-sportui-namuose/page/3. Neradote tinkamo įrašo? Kreipkitės, pasistengsime pakonsultuoti ar parašyti naują straipsnį.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika