Trumpa pažintis su stalo tenisu

Stalo teniso ištakos siekia kelis šimtus metų, o štai Lietuvoje jis pradėtas žaisti ne taip seniai, XX amžiaus pirmojoje pusėje. Tačiau jau tada buvo įkurti net keli šį sportą atstovaujantys klubai, pradėtos rengti varžybos, o amžiaus viduryje iškovoti ir pirmieji medaliai pasaulinio lygio čempionatuose. Šiandien stalo tenisas labai populiarus visoje Lietuvoje. Veikia daugybė mokyklų, nuolat organizuojami turnyrai ir kiti su šia sporto šaka susiję renginiai. Tobulėja ir stalo teniso raketės,  įranga. Anksčiau naudotos primityvios priemonės kasdien tampa vis modernesnėmis ir šiandien be jokių apribojimų galima įsigyti aukščiausios kokybės gaminius. Šiuo metu vienas iš pasaulyje lyderiaujančių stalo teniso inventoriaus gamintojų yra „Tibhar”.


Šią kompaniją įkūrė žymus stalo teniso žaidėjas ir treneris Tibor Harangozo. Iš pradžių „Tibhar” savo klientams galėjo pasiūlyti tik minimalų asortimentą – kamuoliukus ir raketes – tačiau laikui bėgant gamintojas darėsi vis stipresnis ir dabar kokybe bei pažangiais sprendimais lenkia daugelį kitų. „Tibhar” gaminiai yra nuolat testuojami, o pagrindinis kompanijos tikslas – maksimaliai išnaudoti technologijų pažangą ir kurti geriausiai sportininkų poreikius atitinkančius gaminius. 

Pagrindinės stalo teniso taisyklės

Užsiimantys stalo tenisu gerai žino, kad šiame sporte ypač daug dėmesio skiriama įrangai. Vos stalo tenisui ėmus populiarėti, nebuvo taikoma tokių griežtų taisyklių, tačiau šiandien tiksliai nurodoma net tai, kaip turi atrodyti stalo teniso raketės (viena jų pusė – raudona, kita – juoda). Taip pat ir kamuoliuko svoris, tinklelio matmenys, padavimo specifika ir daugelis kitų dalykų. Reglamentuota ir pati žaidimo eiga. Stalo teniso rungtynės skirstomos į kelis etapus – setus, jų susitikimo metu gali būti nuo 2 iki 4. Setas laikomas laimėtu, kai vienas iš žaidėjų surenka 11 taškų. Ilgą laiką stalo teniso taisyklės nebuvo nurodytos, o pradėjus rengti tarptautinius turnyrus šio darbo ėmėsi Tarptautinė stalo teniso federacija. Už jų priežiūrą bei pakeitimus federacija yra atsakinga ir dabar.

Atsiliepimai (0)

Komentarų nėra
Papildoma informacija

Prekės spalva ar atspalvis gali skirtis nuo matomos nuotraukoje. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio, aprašyme nebūtinai yra paminėtos visos prekės savybės. Internetinėje parduotuvėje prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų ir akcijų taikomų mūsų parduotuvėje.

Produktai pridėti
Produktai pridėti palyginti

Prašome sutikti su slapukų politika